Transparència

Ajuts i subvencions

Anualment el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya atorga un ajut per a projectes centrats en la cooperació al desenvolupament. Enguany s'han ajuntat els premis de l'associacionisme que s'entregaven al juny i el premi 1% del novembre, renovant les categories i noms dels premis i entregats a finals de novembre!

El premi que habitualment es deia Projecte o activitat associativa s'ha anomenat Premi Orgull amb noves i replantejades recompenses, el Premi a la Iniciativa Transformadora passa a dir-se Premi Singular i ha contemplat nous agents que podien presentar-se i el Premi 1% que ha passat a dir-se Premi Impacte i aquest any s'ha centrat en projectes que treballen per a la defensa dels drets dels joves migrants sols. Finalment, s'ha creat el Premi Horitzó, encofat en projectes de futur d'entitats juvenils plantejats per desenvolupar durant el 2021 i que necessitin un impuls econòmic.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya entén l’associacionisme juvenil com un instrument de transformació social en mans de la gent jove i, per això, ha de jugar un paper important en la creació de condicions que possibilitin un món just i divers. A través de les decisions preses en la XXI i la XXII Assemblees Generals Ordinàries, el CNJC es va sumar les recomanacions de l’Organització de les Nacions Unides de destinar recursos al desenvolupament humà sostenible. 

Aquest 2020, amb el nou plantejament dels premis, la convocatòria ha tingut una gran participació, amb més de 30 projectes d'altíssima qualitat i imprescindibles per a construir una societat més justa. A continuació es detallen els projectes guanyadors i la recompensa de què es composa cada premi:

Premi Orgull
Vol reconèixer projectes efectuats el 2020 protagonitzats per joves associades i que se senten orgulloses d’allò que han fet, ja que les ha transformat a elles i al seu entorn més proper.
 • Suport i assessorament en la difusió comunicativa del projecte
 • Acompanyament en l'impacte als mitjans de comunicació
 • Vídeo promocional del projecte
 • Presentació del projecte a l'AGO del CNJC
 • Difusió del projecte mitjançant les XXSS del CNJC
Bunyol TV
Una tele radicalment descentralista, improvisada i bollera (sí, de lesbianes i bisexuals)​
 

Premi Singular
Vol reconèixer experiències que ara mateix s’estan duent a terme des de diversos àmbits i que contribueixin a l’empoderament juvenil i a la desestigmatització del jovent.

 • Suport i assessorament en la difusió comunicativa del projecte
 • Acompanyament en l'impacte als mitjans de comunicació
 • Entrevista sobre el projecte en un mitjà de comunicació específic segons l'àmbit d'actuació
 • Presentació del projecte a l'AGO del CNJC
 • Difusió del projecte mitjançant les XXSS del CNJC
La Veu Lila
Una espai de conscienciació i visibilització del feminisme a l'institut de Vilafant​

Premis Impacte
Vol contribuir a fer possibles projectes i iniciatives que promoguin la defensa dels drets dels i les joves migrades soles des d’una perspectiva de drets i no assistencialista.

 • 2.000€ a destinar al projecte premiat
 • 2 sessions d'acompanyament i menotira per a la realització del projecte
 • Difusió del projecte mitjançant les XXSS del CNJC
Euroàrab
Un projecte per visibilitzar la diversitat de la ciutat de Barcelona i a joves migrades soles
Terrassa Sense Murs
Lluitem contra la discriminació, l'estigmatització i la vulneració de drets de les persones migrades, refugiades i que no són blanques a Terrassa

Premi Horitzó
Vol donar suport econòmic a idees brillants i transformadores que de ben segur tenen associacions juvenils i que volen dur a terme en un futur molt proper.

 • 2.000€ a destinar al projecte premiat
 • 2 sessions d'acompanyament i menotira per a la realització del projecte
 • Difusió del projecte mitjançant les XXSS del CNJC
Hort Ecològic de Dalt de la Vila
L'hort urbà 100% ecològic al bell mig de Badalona de l'Agrupament Escolta i Guia Jaume Ortiz

Els anys anteriores, el Premi 1% va ser entregat en l'edició 2019 al Sindicat Popular de Venedors Ambulants (manters) i a SOS Racisme Catalunya pels seus projectes de lluita contra el racisme i defensa de les persones migrades i/o racialitzades com a titulars de drets, el 2018 va ser per Centre de Lleure Tu Tries! pel projecte Curs ed formació en el lleure per a joves amb diversitat funcional i intel·lectual, el 2017 va ser per AECS amb el projecte SCORA X - Change Catalonia, el 2016 el va guanyar l'Associació JIS amb el projecte "En trànsit", el 2015 Matriu va obtenir el Premi 1%, i en la de 2014 va ser premiat el projecte Tchindas. 
 

Subscriu-te!